Nästan packade och klara

Inte så mycket kvar nu. Lite kläder och sånt mest. Det som blir en utmaning är att få ut alla möbler först utan att bryta benen när man ska ta sig förbi alla lådor. De är verkligen överallt. På tok för litet här. Men känns som att vi kommer fylla 3an utan några som helst problem. :) Micke har hittat sitt nya drömhus också. I den här staden till och med. På Kroppkärr. Så vi överväger att köra flyttlasset dit istället. Knacka på och säga att vi tänker flytta in där. :) Det är ett väldigt fint hus :)

Idag blev det chinamat till middag. Köpte tre menyer. Blöhrk. De var inte direkt snåla med maten. Och verkligen inte snåla med frityrsmeten. Vi åt nästan upp hälften i alla fall. Nu återstår godispåsen, chipsen och dippen. Ska göra ett allvarligt försök att hålla mig vaken till tolvslaget. Förra året sov vi ju innan dess :P Illa.

Vissa har ju bakat kladdkaka och bjuder inte. Fyy. Får man verkligen göra så? Neeej. Det tror jag inte. Det bryter mot Maries Rikes Lag! Var tionde till mig. Så är det bara. Var tionde tugga alltså. Minst!!!

Nu ska jag socialisera med Älsket.

Gott nytt år!!!

Du måste ha en rubrik....

Gick ju snabbt som blixten att packa. Eller mja... Det är ju massor kvar, men i början gick det snabbt i alla fall. Vi strejkade lite framåt kvällen. Då blev det mat och tv-mys istället. :) Fyy. Vi borde ju vara lite mer effektiva tycker man. Imorgon tänker vi i alla fall ta en brejk och åka iväg och köpa hem mat. Inte Mc D förhoppningsvis. Men om allt annat har stängt så funkar ju en grilled chicken gourmet lika bra som china, eller något annat :) Kanske springer över till Susanne på tolvslaget också. Får se vad som hinns. Vi är i alla fall ense om att det blir inge mer flyttande innan vi har köpt hus nu. Sen får vi ju se hur bra vi håller det :P

Grannarna ovanpå lär ha missat KBABs regel om max tre hål per vägg. De har väl snarare 103 hål per vägg. Jävlar i hatten va de borrar och spikar. Blir ju rädd att de ska trilla ner i huvudet på mig.

Mmm.. Mycket nödvändigt inlägg det här blev kände jag. Jag hade något viktigt att skriva, men jag glömde bort det. Så det var säkert inte så viktigt ändå.Egentligen ville jag nog bara ha en ursäkt för att komma bort från tv och Hulken. Snacka om kass film. Uj uj uj.

Nej... Nu ska jag fortsätta mobba MajGun. I'm evil. Det är för att jag är trött. Annars är jag ju supersnäll. ^^

Laddad till tusen?

Klockan är snart 12. Vår plan var att gå upp senast 10 och börja packa. Men Älsk sover fortfarande :) Vi borde faktiskt ta och lägga på ett kol nu. Klockan 8 på onsdag hämtar vi lastbilen, så... :) Men det löser sig. Det gör det alltid.

Igår blev det en tidig morgon i alla fall. Pallrade mig iväg till Borlänge där Lisette och Dennis plockade upp mig. Sen var jag hundvakt till lilla Malwa hela eftermiddagen. Väldigt söt är hon. Även om hon kissade på vår hallmatta tre gånger. Och vi var ändå ute på massor med promenader :) Men när man är så liten så gör det inget. Så är man sötast ändå.

På kvällen blev det inget packat. Istället socialiserade jag med Anna, Suss och Johanna. Trevligt att umgås med folk igen. Som inte är familj. Hur ska jag överleva att bo hemma i 5 veckor i vår om jag får praktikplats? Efter 3-4 dagar hemma så hade jag fått nog redan :) Ajja... Senare problem. Får väl rymma till Karlstad på helgerna eller nåt.

Man kanske skulle förbarma sig över den sista chokladbollen som ingen tog igår. Det är det mest frukostliknande som finns här i lägenheten. Dags att handla? Svar; ja.

Min rumpa är skonad!

Gullungarna Lisette och Dennis är såå himla underbara och skjutsar mig från Borlänge till Karlstad på lördag :) Jag slipper sitta ensam på en buss med äckligt mycket folk i alldeles för många timmar. Istället får jag åka bil med två söta människor och en toksöt hund. Sen ska jag vara hundvakt medan de går på stan :) Ska försöka att packa ner Malwa i en flyttlåda och hoppas att Lisette glömmer kvar henne *mahahahaha* :)

Ska bli så himla underbart att flytta. Om ni bara visste. Nu hoppas jag bara att det är lite bättre folk i det huset också. Grannarna i dörren bredvid är ju supertrevliga. Men resten ger jag inte mycket för. Kissgubben, Herr Tvångstanke och tanten över oss som verkar kuta runt i sin lägenhet med värsta megaborren. Uscha. Ja, jag är från landet, och jag vill ha det tyst!!!! :) Nej. Så illa är det inte. Men någon måtta får det vara. Hellre att någon poppar hög musik än borrar så hela huset skakar. Flytthjälp mottages tacksamt :P

Tomten hade förresten lämnat en julklapp i brevlådan till mig idag.
Stackarn måste ha blivit alldeles förvirrad när jag inte var i Karlstad på julafton. Julklappen innehöll kärlekstärningar, kondomgem, studentkokboken, studentdrinkboken, pedikyrset, badkarskudde, sovmask och fyra badankor. Vad mer kan man begära? Tack snälla tomten :)


Det märks att det är jultider.

Inte en käft online på MSN nästan. Eller någon annanstans för den delen :) Bara lilla jag som oftast inte har så mycket bättre för mig. Troligen blir det ingen sväng ut med pållarna idag heller. Inte så najsigt väder här. Usch usch. Halv storm. Och plusgrader. Min älskade snö kommer att töa bort fortare än kvickt. Buhuu.. På lördag kan den försvinna här och följa med till Karlstad. Jaa, bra idé!

Jag måste förresten sitta på bussen 5 timmar extra den här hemresan. Roligt värre. 5 timmar är annars fullt tillräckligt. Men nej... 10 timmar nu. Åhh jag kan redan känna träsmaken. Det går ingen buss mellan Borlänge och Karlstad. Så jag måste först ner till den enda staden jag verkligen hatar, dvs Stockholm, och sen åka till Karlstad därifrån. Inte alls onödigt? Well... Jag har i alla fall 45 minuter på mig att hitta bussen. Annars får Micke hämta mig :) Han är redan förvarnad. Jag föddes nämligen utan lokalsinne, så det bådar ju verkligen inte gott att hitta en liten liten buss i den stora stora staden.

Njä... Lägga sig och läsa lite? Och försöka att inte somna? :)




Jag ska nog (inte?) bli en sån vinsmakare..?

En helt vanlig kvällsmacka i en by inte allt för långt bort
Jag:
Alltså... Det här tunnbrödet smakar något konstigt.
Pap: Vadå konstigt?
Jag: Typ rökt... Eller capriciosa, tror jag.
Pap: De kanske tog fel kryddor?
Jag: Nej! Det smakar curry! Jag borde nog bli en sån som provar viner och säger vad de smakar!
*Några tuggor senare*
Jess:
Hmm... Du... Jag tror jag vet vad det är som smakar. Det är ju helt mögligt!!!


Ja... Kanske borde jag inte bli en "vinet smakar blablabla"-människa. Folk skulle ju kunna dö! Det hade ju varit en sak om det hade varit första gången jag knaprade mögligt bröd utan att själv inse det... Men för några år sen satt jag och åt helt ludna tekakor. Då var det också min kloka syster som upplyste mig. Är man hungrig så är man, helt enkelt :)

Arn -Tempelriddaren
var i alla fall skitbra. För att vara en svensk film var den dessutom otroligt påkostad. Jag hoppas verkligen att de gör två filmer till. Helst skulle jag vilja se dem nu på en gång! Två andra bra filmer som har avverkats idag är Djävulen bär prada och POTC -At worlds end. Djävulen bär prada var mycket bättre som film än som bok. Inte ofta man säger så? Boken var mest en massa namedropping om märken och folk som jag aldrig hört talas om. Finns det något annat än Ingers Mode, liksom? Vad gäller piraterna så vill ja ha en fjärde film. Jag vill ha ett happy ending för alla inblandade. Jag avskyr öppna slut. Klartext ska det va! :P På fredag blir det bio igen. Guldkompassen blir det då. Inte gjort annat än sett film sen jag kom hem. Love it!


Julens avverkade filmer: Arn, POTC, Fantomen på operan, Djävulen bär prada, Jorden runt på 80 dagar, I hennes skor.


Night night!

Frossa frossa...

Då var det roliga över för i år då. 364 dagar kvar till nästa julafton. :) Ja jag vet att jag är 21 år gammal. Men jag älskar paket! Både att ge och att få. I år bestod dock klapparna mest av kuvert, men det var mycket välbehövligt med tanke på räkningshögen som ligger där hemma. Usch. Blev ju en vit jul också, om än något halkig då temperaturen steg från -15 till + 1 under dagen. :/ Me vill ha snö och kyla!

I söndags var vi förresten på julmarknad i Sälen. Ganska mysigt, men tyvärr stod vi dumt placerade så det blev inte speciellt mycket sålt för någon av oss. Det gör iofs inget. Mer knäck över till mig! :D Som om att jag inte har ätit tillräckligt med onyttigheter nu :P And more to come...

Idag blir det ingen utgång för min del. Jag slopar det. Jag är inte riktigt taggad för en kväll ute i hålan där ungefär ingen är min vän. Eller jo, en skulle ju ha varit det i så fall. Underbara K. Hon är ju den viktigaste, men jag skippar i alla fall. Istället rymmer jag i väg till Mora för att gå på bio med syster och papps. Arn är det som står på schemat. Min vision var att hinna läsa böckerna innan, men jag har hunnit 50 sidor ur första boken och bion börjar om 2 timmar. Rätt kört va? :)

Nej... Det står fortfarande sex oöppnade chokladkartonger på köksbänken. Så kan vi ju bara inte ha det. Måste ju grunda lite innan bio-poppcornen!

Ajöken!

Men det var inte sant, för där emellan kommer fastan?

Det är kallt som tusan här uppe ju. Varmaste temperaturen idag var nog - 10. :) Men det är väl skönt när det biter lite i kinderna och näsan blir helt röd och narig. Så länge inte förkylningen tar om så är jag glad.

Lisette, Dennis och Malwa var här och fikade idag. Vet ni vad hon, Lisette alltså, hade med sig? Massor med choklaaaaad! Bara till mig :P Så hade hon med sig kläder också. Två av byxorna kom jag verkligen inte i. Det sitter en chokladkaka eller två för mycket på rumpan. Så mitt nyårslöfte blir att komma i dem senast nästa jul. :) Blir att fasta det kommande året med andra ord :) Tss... Den gick ni nästan på va? Jag förstår det.

Annars är det ju trevligt att vara tillbaka i hålan. Om blickar kunde döda så hade jag varit helt jävla stendöd nu. They still remember what I did two years ago... Det kan jag göra en skräckfilm om tror jag. Ska knåpa ihop ett manus kanske. Ni blir de första att få läsa. Jag lovar!

På tal om att läsa ska jag ge mig i kast med Arn-serien nu trr jag. Efter julkalendern såklart!

image177
Herrå!

Home, sweet home!

Idag har varit en slitsam dag. Åkte till mora klockan 9 imorse för julklappsshopping. Redan så tidigt på morgonen var det svårt att hitta en parkering. Under julen kommer alla människor fram verkar det som. :) Annars brukar det ju vara hyfsat lugnt i alla fall. Kände knappt igen mig med alla nya affärer som hade kommit upp. Next, HM och Cubus bladn annat. I lilla lilla Mora :) Träffade Anna på Lindex, och sen söta Jessica på gågatan. Aww, jag saknar redan min klass så himla mycket! Det bästa är att januari verkar bli en festtät månad för vår del. Och ja... Vi är oerhört hälsosamma :P

Idag försökte jag mig på att köpa underkläder igen. Men det gick inge vidare. Magen ville bara till Mc Donalds och så blev det också. Sen gick vi på Willys och handlade choklad för 400:- Jag skojar inte. Det är helt sant. 5 chokladkartonger och 3 stora påsar med godis. Det är allt som behövs för en lyckad jul :P

Det är i alla fall vitt här. Massa massa vitt på backen. Och kallt! Riktig kyla, och inte den där blöta som oftast är i Karlstad :) Myyyys! Klädde granen igår också och alla julklapparna ligger där och väntar. Spännande! :)

Nu blir det att kika på Fantomen på operan eller Jorden runt på 80 dagar. Eller kanske en runda TP? :)

Hej svejs!



Sötaste Viktor bjuder på en slädtur

Separationsångest!

Då var sista skoldagen för i år avklarad. Känns helt overkligt att 1/4 av utbildningen är färdig. Har gått så himla snabbt. De resterande 1½ åren kommer ju vara borta i ett nafs. Sen ska man för hoppningsvis inte tillbaka till skolbänken på ett bra tag (Aldrig, hoppas jag.), utan istället ut i verkligheten. Usch.
Jag som strivs med ett schemalagt liv. :)
Men det ska verkligen bli trevligt att tjäna pengar. Det kan man ju hoppas att man gör i alla fall.

I alla fall så satt vi i vår lilla reflektionscirkel och väntade på att få sluta, när Johan säger : "Nu vill jag att ALLA ger varandra en stooor kram och önskar God Jul."
Oh no! Varenda cell i min kropp ville bort på en gång.
Jag hatar kramiga hejdå.
Jag är den blödigaste människan på jorden, och sånt tycker jag verkligen är skitjobbigt. Jag brukar alltid smita undan. Försöka i alla fall. Idag var det inget alternativ. Marlene var den enda som noterade mina ovanligt glansiga ögon. :) Men ändå. Jag grät inte i alla fall. Men det var inte långt ifrån :)

Väl tillbaka i Karlstad tog vi tågpendlare en okramig julfika på Mat & Muffins. Jävligt otrevlig gubbe, om jag får säga det själv. Inte så serviceminded. Men god chokladmuffin. Med chokladmousse och chokladströssel på. Schlurp. Och en rätt god latte till det. Mmm mm mm. Jag skrapade rent formen från varenda smula :) Inget får förspillas.

Imorgon blir det Älvdalen. Ska bli spännande att gå ut och svänga sina lurviga på Hotellet på Juldagen. Jisses. Eller ja... Spännande. Samma gamla tråkiga älvdalingar. De flesta går ju inte ens ut, men de sitter gärna hemma och gnäller sen de andra 364 dagarna om året att det aldrig händer något. Varför bryta traditioner, liksom?
Så imorgon är det ju dags för separationsångest igen. Från Älsk den här gången.
Usch. :)
Och han tycker bara jag är löjlig som grinar som en barnunge.

Eftersom vi ska flytta så är detta vårt enda julpynt. Men han axlar rollen bra, tycker jag.
Dock är kameran inte speciellt bra på sin uppgift, så tomten kommer inte riktigt till sin full rätt. :)


God Jul!

Flams.

Det går verkligen bara utför nu. Stackars Johan som försöker ha seriösa lektioner med oss. Det går inge vidare. Efter ett tag är han iofs inte så mycket bättre själv. Då blir han nästan värst. Mitt i genomgången ställer han sig och tar av sig byxorna. Det är verkligen normalt :) Välkommen till Hälsoterapeuterna, vi har inte en siffra rätt. Vi kan väl säga att humornivån är väldigt låg just nu. Men det är skönt det med. Blir dock segare och segare att ta sig upp på morgonen. Imorgon kommer det kännas som att hela kroppen är gjord av knäck. Men det får gå det med :)

Ska ringa mammsen och fråga om någon vill hämta mig i Mora på torsdag. Blir ju kallt att vänta på bussen en halvtimme annars. Stackars mig. Lite får de allt offra sig om de vill ha hem mig över jul :) De får gärna betala biljetten hem när de vill bli av med mig också. *Mihihihihihi*

Nu ska jag till Uni en vända och utnyttja deras skrivare/kopiator. Busigt va :)

Villa Villekulla

Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att Pippi Långstrump har flyttat in här. Som vanligt fungerar torktumlaren här i tvättstugan lite si så där... Det slutade med att alla handdukar, strumpor och underkläder hänger överallt i hela lägenheten.
Vem behöver julpynt liksom?


image174

Snacka om tusen tempusbyten i det här blogginlägget.
Men vem bryr sig?
Jag ska i alla fall sussa sött nu till klockan 5.

Night night!


Lättnad!

image173Alla var i halvt upplösningstillstånd idag. Allas hjärnor hade tagit jullov, och ingen brydde sig det minsta om vad en bursa var och vilken bindvävens funktion var. Därför var det såå himla underbart att vår älskade Johan hade gjort ett kryss-prov! Varje fråga hade tre alternativ, och det var bara att välja och vraka. Hjärnan kopplades bort och skickades hem på jullov på en gång. Lovely! Det som var ännu mer underbart var att jag tog mig igenom provet med 58 av 59 rätt. Resten av veckan har vi teori. Det som sägs går in genom ena örat, och ut genom det andra. Tur att vi har fått ett kompendium upptryckt där det bara är att färglägga delarna vi pratar om, och sen skriva rätt siffra intill. Som en pysselbok, typ :) Kräver noll hjärnaktivitet.

Håller på att tvätta nu. Hade noll rena underkläder. Om det var intressant att veta alltså. Så klart det var. Det vet jag att ni tycker.



2 dagar kvar till mormors knäck och farmors lussebullar. Smask!


Teflonbehandlad.

Jag köpte en lussekatt idag på Ica. Det var ett misstag. 7.90:- slösade i onödan. Den var stenhård och snustorr. Usch usch. Skulle ha väntat tills jag kom hem och fick farmors lussekatter istället. Hon vet hur man bakar i alla fall. Till skillnad från Ica. Inget från Ica har smakat gott den här helgen. Köpte stjärnchips igår som smakade gammal frityrolja. Vi kom på att märkningen kanske gällde 5 juni 2008 f Kr och inte 5 juni 2008 som kommer nu. Så måste det vara. Stjärnchips är annars det godaste som finns ju!

Annars så tvingade jag Älskatt följa mig till Ikea bara för att. Inte för att vi skulle ha något utan bara för att kika lite. "Åhhh vad det här är rooooligt" sa en entusiastisk pojkvän när vi en timme senare trängde oss ut :) Efter en tur till Elgiganten och lite fikashopping var han dock ganska glad igen. Puh! :)

Nu har jag suttit och läst och läst den här satans anatomin. Och ingenting fastnar. Jag vet inte vad det är för fel. Förut har sånt här fastnat snabbt som tusan. Men jag verkar ha blivit mer praktisk än teoretisk på gamla dar. Kan sånt ändra sig? Det verkar ha gjort det i alla fall. Nu stannar ingenting teoretiskt i min hjärna. Bara det praktiska som fastnar. Det är ju inte fy skam det heller, men tyvärr så kommer det ju även en teoretisk del på certifieringen sen. Hemska tanke. Jag funderar nästan på att sjukanmäla mig, men då missar man ju så himla mycket. Så... Det får väl gå som det går. Vad gör det om 100 år? Jag hatar det mottot. Det har gjort mig helt förslappad.

Åter till studierna!

image172

Jag vill heeem!

Jag vill hem nu. Hem till mormor och äta knäck. Hem till farmor och äta lussekatter. Hem och äta helt enkelt. Och träffa alla igen såklart. Var ju evigheter sen jag var hemma. :/ Blir så när man inte har slappt universitetsschema längre. I vår blir jag ju troligen hemma i 5 hela veckor i alla fall. Om jag lyckas ragga tag på någon praktikplats dvs. Både skönt och enerverande blir det i så fall. Vanligtvis är en vecka hemma ungefär vad jag klarar. Oftast är det lite i överkant. Det kan bli spännande. Saknar ju så klart alla voffarna hemma. Och hästarna. Och min halvdöda kanin!
image171

Till er uppfinningsrika där ute har jag ett uppdrag. Gör en äggkokare som inte låter så förjävligt illa. Räcker det inte att det piper lite. Eller ringer, som en äggklocka? Måste den tjuta oavbrutet tills man har hunnit in i köket och dragit ur sladden. Snacka om stress :P

Det är i alla fall vitt på backen idag. Det är det tunnaste snölagret jag har sett. Det kanske till och med bara är frost. Men det gör inget. Det är vitt. Vitt, vitt, vitt!


Frukost!

Kära tomten...

Har gått väääldigt dåligt med anatomipluggandet idag. Endast 1½ timme... Och det var ju inte direkt effektiva studier. Försöker sammanfatta det viktigaste... Så dags nu liksom. Kommer få sitta heeela dagen imorgon. Fast vi ska ju ut till Bergvik... Så vi får väl se hur det blir med det. Annars får jag väl sitta helaste natten imorgon. Dumt gjort. Men men... That's me. Sistaminutenplugg. Får hoppas att Älsk sover länge så att jag kan gå upp tidigare och plugga duktigt då. Omöjligt att hålla sig borta från honom annars. Speciellt nu. Åker ju hem på torsdag och stannar i en evighet. Kommer jag att få separationsångest? Ooh yes. As always. Kommer gråta krokodiltårar.

Nu ska jag läsa lite innan det är dags att sova. Måste ju upp klockan 9 och se julkalendern :)


Ge mig lite självdisciplin!

Ljuva smärta.

Äntligen lite träningsvärk! Såå skönt känns det. Grym träningsvärk i ryggen. Det är sannerligen inte ofta det händer. Men den behövde en genomkörare. Haft ont i den emellanåt när jag inte har kunnat träna. Gissar att jag kan skylla en del av det på brösten. Som allt annat. De får skulden för allt. Jag fick större delen av mina gener från fel sida helt enkelt :)

Sitter och försöker äta gröt nu. Det går inte så bra. Känns som att den växer både i munnen och på tallriken. Usch. Men men... Jag ska inte bli lika tom på energi idag som jag blev igår. Nixpix. Nu lär jag väl äta för mycket istället så det blir fel för det ^^ Svårt med balansen där emellan. Sen kan man ju undra hur det kommer gå att träna med all den här träningsvärken. Tack och lov brukar det inte kännas så mycket när man har värmt upp.

Efter träning blir det mera plugg. Tråk tråk tråk. Och vad ska man äta idag? Rosta rotfrukter i ugn och göra kött till kanske?



Blandade val.

Kopierade denna från Karin Olofsson. 


Pommes frites - Bröd
Oliver - Champinjoner
Ost - Skinka
Pizza - Popcorn
Idol - Top Model
TV
- Musik
Dans-Sång
Sylt - Ketchup
På gröt: Kanel - Socker
Tomtar - Påskkärringar
Lucia - Tärna
Pepparkaka - Knäck
Sommar - Vinter
Flygplan - Båt
Hallonbåt - Lakritsbåt
IdolMarie - IdolAmanda
Bada i pool - Bada i havet
Fullkornsmakaroner - Vanliga makaroner
Gymmet - Soffan
DVDbox - Serien på TV


NU ska jag plugga i alla fall :) Lovar!

Orkar inte.

Orkar inte få in någon anatomi i mitt huvud. Kan jag sakerna på latin så har jag ingen aning om vad de heter på svenska, och tvärtom. Dessutom väldigt jobbigt när vi aldrig har haft prov med honom förr. Har ju ingen aning om hur han lägger upp det. Kan instuderingafrågorna, benknotorna och musklerna hyfsat. Men sen är det ju massa massa mer som ska få plats. Någonstans. På något sätt. Jag har ingen panik än i alla fall. Jag längtar bara hem. Jag vill fira jul. Och äta rödbetssallad och köttbullar. Uuuuh vad jag längtar efter det. Muuuums!

Jag hoppas att vi får massera mycket nästa vecka, och att han inte lägger in någon teori. Jag orkar inte det. :) Massage får tiden att gå fort som attan i alla fall. Vips så kommer det vara torsdag och man får åka Swebus.

Jag börjar känna av bänkpressen från tidigare idag. Blir spännande det. Måste ju köra klart programmet imorgon. Kan ju inte vara i otakt. Det går inte :)

Nej, jag hamnade ju här för att telefonen ringde. Störa mig så där. Jag är väldigt lättdistraherad :P
Åter till anatomiplugget!

Konstigt, fast ändå inte.

Träningen gick superbra, till en början. Trots att jag inte har gymmat på 6 veckor behövde jag inte sänka eller ändra på några vikter. Snarare var det så att jag kunde ha höjt lite om jag ville. Så var det till en början alltså. Sen bara så där tog energin helt slut. Som bensinstopp. Helt plötsligt mellan två övningar. Försökte med en banan och fixade då två övningar till, men jag skakade ju som om jag hade haft Parkinsons. Vikterna kändes fortfarande inte tunga, men kroppen orkade helt enkelt inte. Så jag gav upp. Borde ju faktiskt ha lärt mig att inte äta vitt bröd och te till frukost när jag ska träna. Noll energi. Då blir det så här. Får ta och skräpa mig med maten nu igen. Ajjabajja, Marie. Till saken hör att jag gick in på Statoil och shoppade en Skotte och en Brejk för att kunna gå hyfsat normalt till bussen. Jag fixade knappt stretchingen för jag orkade inte hålla kroppsdelarna i styr. Så matt var jag. Riktigt illa. Imorgon är en ny dag med nya försök. Och annan frukost. Och två bananer i träningsväskan! Men man får ju se det positiva. Så länge jag hade energi så gick det ju toppen. Långt över förväntan!


image113

Måste boka tvättid. Alla träningskläder låg i tvättkorgen imorse, så sunkade runt i shorts och t-shirt på träningen. Då är man glad att man tränar på ett Svensson-gym och inte ett seriös-gym. Även om det uppenbarligen finns seriösa på Friskis och Svenssons på seriös-gymmen :) Men man behvöer inte skämmas lika mycket i alla fall. Sen var ju det hemskaste att jag inte kunde komma ihåg när jag rakade benen sist. Och det syntes lång väg. Får fixa det sen. Vi ska ju dessutom massera nästa vecka och då kan det ju vara trevligt att inte se ut som Snömannen :)

Maaaat nu!

Skäm bort,eller skäm ut?

"Skäm bort din hund i helgen" skriver Aftonbladet i en av sina artiklar. De syftar så klart inte på att man ska ta en extra lång promenad, eller göra något stimulerande för hunden. Nä nä...

Den här tjusiga hunden hör till artikeln:image170

Skäm bort (Ut?) din hund genom att ta den till en salong och färga den grön. Det tycker jag också låter som en bra idé. Tänk va det vore om alla som hade hund läste och lärde av Aftonbladet. Alla voffsingar skulle vara så mycket lyckligare då. Den här lilla pudeln är ju när som helst redo att flytta ut i yttre rymden och bli ett riktigt modelejon...


Falsksång på värmländska.

Idag kan jag ha hört det mest falsksjungande luciatåget ever. Oftast brukar det ju låta bra när man är en grupp som sjunger. Det hörs liksom inte så mycket om någon sjunger falsk. Men ja... Jag finner inte ord. Alla sjöng alla stämmor på samma gång tror jag. Mycket fint engelsk uttal med värmländsk brytning också. Last christmas a la Smala Sussie, typ. "Läst krissmass aj gäjv ju maj hart"... Men det var i alla fall ett luciatåg. OCH det var vitt på backen. Som grädde på moset bjöd mattanterna på torra smaklösa lussekatter, pepparkakor och kaffe. Kaffet var faktiskt gott, dagen till ära.

Vi hade julklappsbyte idag också. Då fikade vi godare lussekatter, godare pepparkakor och glögg. Myspys. Sen slogs vi hejvilt om julklappar. Jag fick massa toblerone, julskum och en trisslott. Sen fick jag ganska odiskreta lösnaglar från BR Leksaker. Illgröna, lila och rosa och alla möjliga färger. De gav jag bort och fick julskummet istället. BRA byte :) Mysigt hade vi i alla fall. Roligaste anatomilektionen hittills :P Dessutom gav snälla L oss ledigt imorgon för att vi har jobbat så flitigt i 2 dagar nu. Tss :)

Mhm... Imorgon ska jag till gymmet för första gången på 1½ månad. På lördag kommer jag förmodligen vara hyfsat handikappad. :) Nu ska jag äta mig mätt på toblerone.

Ajöken.

Norrlänningar är bra att ha

Ringde ju CSN idag för att höra var mina 6000 hade tagit vägen som alla mina klasskamrater får. Den första jag pratade med lyssnade inte ens.

"Jag undrar varför mina klasskompisar får 7000 och jag bara 1800?"
"De fick väl mindre i somras..."
"Nej. Och dessutom stå det att jag ska lämna studieförsäkran. Det ska jag inte, eftersom jag har sökt för ett år på en gång."
"Ja, det ska du."

Ehh... Okey. Tack för att du inte ens lyssnar på det jag säger? Jag la på. Ingen idé liksom. Ringde två timmar senare och fick prata med en norrlänning. Tänka sig, han verkade till och med kolla på min utbetalningsplan. Han sa att enligt deras uppgifter skulle jag få en till utbetalning 28e. Jag hoppas att det stämmer. Det skulle helt klart underlätta decemberekonomin något. Även om det inte löser allt. Jag fattar inte varför folk som inte orkar bry sig jobbar på ett sånt ställe. Det borde ju kunna göra något för lönen de får tycker jag... Men men... Det finns ju folk till allt.
Fick reda på det hemska anatomiprovet vi hade också. På nervsystemet. Trots att jag hade tolkat typ alla frågor lite som jag ville så hade hon varit snäll. Så jag fick rätt bra ändå. Skönt. 

Imorgon är det muntlig redovisning om en sjukdom (Fibromyalgi för vår grupps del), och efter det julklappsbyte och pepparkakor & glögg. Myspys. Sen återstår bara allmän anatomi-provet på måndag och 2 dagar klassisk massage. Sen mina kära... Bär det av till nordligare breddgrader för att fira jul. Måtte det vara lite vitt på backen när man kommer hem!

Första diplomet.

Wow. Idag fick vi vårt första Diplom. Det kändes väldigt bra. Ett steg närmare examen :) Man får väl jobba ihjäl sig sen för att ha råd att utbilda sig vidare till allt man vill bli :P Men det blir ett senare problem. Läraren sa "Nu tar ni inte mindre än 300/massage". Galning. Det är ju rena rånet, såvida man inte har företag då. För i så fall är det nästan gratis. Allt är relativt :)

Mmm just det. 13 dagar kvar till jul. Wee! Myspys! Och något som kan bli världens underbaraste julklapp är att csn kanske har gjort fel med mina pengar i alla fall. Det visade sig idag att alla mina klasskompisar får 7000 i december och 5500 i juni. Medan jag får 1800. Hallååå... Varför är det special för mig? Står att jag ska lämna studieförsäkran i januari, men eftersom vi söker för ett år i taget så ska jag ju inte det. Jag hatar csn. Faktiskt. Finns det trögare människor? Tveksamt faktiskt. Tur att vi kom in på det idag. Ska ringa dem imorgon och skälla lite. Lovar att i deras dator står det "Den här kunden är dum i huvudet" på min information.

Nu ska jag äta middag... "Middag". Mackor och te. Igår åt jag mackor och te. Till fika idag åt jag macka och te. Till lunch idag åt jag macka och vatten. Det är viktig med varierad kost har jag hört...



Uppmassering? Check.

Då var uppmasseringen i taktil massage avklarad. Det var ju inte direkt något farligt med den. Kändes som vilken massage som helst. Förutom att det stod 14 andra runtomkring och masserade. DET var stressande däremot, eftersom alla var på olika ställenhela tiden. Men jag klarade den utsatta tiden i alla fall. Huvudsaken det ju :)

Man blir sjuukt hungrig av massage. Jag i alla fall. Planen var att äta en macka och en kopp te... Men jag hade ju faktiskt kladdkaka kvar i kylen. Valet var inte såå himla svårt faktiskt. Jag är en svag människa :P

Idag kom produkterna från Dermanord också. Ångrade att jag inte köpte något till mig själv. Bara andra som får lyx av mig i julklapp. Får väl ta och unna mig vid nästa beställning istället. Det får man när vi får det så nära gratis det kan bli utan att vara det :)

Nä.. Plugga nu. Eller laga mat? Eller slappa? Svårt val.

Vad är det för fel?

Jag var precis på Konsum. Undrar om någon hade satt en klisterlapp på min rygg som det stod typ "Prata med mig" på. Så fort jag är någonstans, bussen eller whatever, så är det oftast någon som ska prata. Idag var det ett väldigt givande samtal om ostpriser, och hur otroligt käckt det hade varit med en egen get.

"Det är ju otroooligt dyrt med ost"
"Mmm..."
"Typ 100:-/kg. Den här kostade i alla fall bara motsvarande 50:-/kg. Det är någon slags julost."
"Jaha..."
"Man skulle haft en egen get. Så man kunde ha gjort getost. Det hade varit käckt."
"Mmm..."
"Vilken lång kö det är förresten..."
"Aa...."

Varför dras ni till mig? Why, oh why?


Det är I, Robot på tv ikväll. Skulle vilja se den, men då kommer inte jag att vakna imorgon när klockan ringer. Så det är väl bara att glömma det, och lägga sig i tid. Det är förresten ingen idé att ringa Kurtan imorgon. Han är bara Mickes familjeläkare. Elakt, om ni frågar mig. Är EN person en familj, eller? Nej nej... Då sitter jag väl här med lock för båda öronen och hostar upp inälvorna istället. Banne mig.


Längtar.

Imorgon står vår blivande lägenhet tom. Tänk om det hade blivit som det var tänkt från första början. Då hade det till och med hunnit bli lite julstämning i den nya lägenheten. Men nej... Vi får vackert vänta tills januari och bo i flyttkartonger över jul. Det kan ju också vara spännande. Läntar såå mycket efter att flytta från det här huset nu. Måttligt trött på folket ovanpå som väsnas i tid och otid.


VILL FLYTTA NU!

image169

Planer.

Så himla mycket anatomiplugg har det ju inte blivit idag. Jag kollade på pappren i alla fall. Konstaterade att de behövde renskrivas, och sen blev de undanstädade. Oops. Det här med planer har aldrig varit min starka sida. Det blir ändå aldrig som jag tänkt mig :)

Var väldigt nära att jag blev utan kladdkaka också. Blev ett litet emergency när jag insåg att jag bara hade ett ägg. Tur att man har Susanne nära säger jag bara. Och jag fick inte bara ett ägg. Hon bjöd på räkpaj också :) Mumsigt x 2 alltså. Till min glädje insåg jag att mitt midjemått bara har blivit + 2 cm under min gymfria månad. Inte så farligt. Men som sagt... Kläderna börjar bli lite tighta :) Tur att jag inte äger någon våg. Då hade jag varit ständigt deprimerad. Tacka vet jag måttband.

Junior-schlager blev det inte heller någon. Orkar inte :) Kanske börjar någon spännande film istället om man har tur. Annars kan man alltid ta upp Yatzy-beroendet igen :) Så deprimerande att förlora bara.

Nä... Göra något.

Dags att ringa Kurtan, eller vad han nu hette.

På måndag får jag nog ta mig i kragen och ringa vårdcentralen. Kraxandet verkar aldrig ta slut. Är väl inne på fjärde veckan eller något nu. Jag längtar verkligen efter att träna. Jag kan ju träna nu också. Det är bara det att så fort det blir liiite jobbigt så får jag en slemmig hostattack. Ni kan tro att det var mysigt för alla andra när jag hade mitt aerobicpass och hostade i headsetet hela tiden. Fräscht att höra på i högtalare liksom :) Och Älsket har väl också tröttnat på att höra mig i tid och otid när han vill sova. Jag med för den delen. Lite drygt att gå upp och gräva efter Noskapin mitt i natten. Förmodligen är det inget livshotande, utan mer något som inte går att göra något åt. Typ luftvägsinfektion. Ta en slurk hostmedicin med morfin så känns det bättre för stunden. Så går det nog över någon gång. Eller så kanske det funkar med en alvedon och lite sömn. Eller en kram?

Nej... Jag skulle inte sitta här och beklaga mig. Jag skulle ge mig in en match mot dammråttorna. Sen tänker jag baka en kladdkaka och titta på Junior-schlagern. Jag fick erbjudande om att följa med på maskerad. Det hade varit roligt. Men 1. Jag har inget att klä ut mig til. 2. Jag har 59:- på mitt konto. 3. Jag har varit tillräckligt bakfull för ett lååångt tag fram över. 4. Älsk kollade skeptiskt på mig och frågade "Har du planer på att gå ut ikväll, eller?" 


Se upp nu alla dammisar. Here comes Mary och Snabeldraken!



Uppe med tuppen.

Vaknade lite tididare än 14.00 idag i alla fall. Alltid något :) På dagens schema står städning och anatomiplugg. Eventuellt en massage ikväll också. Fick förfrågan om att ge massage igår, men... Jag hade nog inte pallat det. Det hade kunnat sluta riktigt illa för kunden :) Så älsk får väl vara försökskanin ikväll när han kommer hem istället. Min bordsherre på middagen berättade att diplomeringen inte var på så blodigt allvar. Det känns skönt i alla fall. Men det vore ju trevligt om man gjorde rätt för sig, och inte blir sympati-godkänd. :)

Annars är jag sugen på att gå på bio och så... Massa bra filmer som kommer nu. Arn och Guldkompassen bland annat. Men det får nog vänta tills det börjar komma in lite pengar igen. Det blir en väldigt fattig månad i december. Minus på kontot är milt uttryckt, men det verkar i alla fall lösa sig på ett eller annat sätt. Intresseklubben antecknar förstår jag :) Jag ska skriva ihop en ny intresseanmälan om sommarjobb. Jag har ju inte mycket hopp om den förra om jag ska vara ärlig. Hur svårt kan det va... Säg ja eller nej. Så man vet åtminstone.

Frukost var det ja. Det jag fick behålla igår var ett glas o´boy och en halv burkcola. Så magen skriker som besatt. Skulle nästan kunna tro att jag är nära svältgränsen. Klädernas passform säger dock något helt annat ^^

Ajöken!

Marie Picasso.

image166


Jaaa! Hon vann! Hon vann!
Jag kan till och med tänka mig att köpa den skivan. Faktiskt.
Hurra!
Nu kan jag sova gott inatt. :)



(Enda irritationsmomentet är att det heter "sjungit" och inte "sjungt" (",) )

Spännande.

Snart vet vi. Vem blir årets Idol?
Jag hoppas på Marie fortfarande. Amanda var också grym ikväll, men hon sjöng vinnarlåten väääldigt falskt.
Inte bra-falskt, utan mer aj-mina-öron-falskt.
Jag röstade i alla fall på Marie.Det hoppas jag att fler gjorde.
Nu ska jag gå och hålla tummar och tår tills de blir alldeles blå.

Religiös.

Oh förlåt mig du, Store Porslinsgud, ty jag har syndat >_<


image165


Snark.

Ja just det... Klassfest igår. Eller vad man ska kalla det. Vad det än var så var det väldigt roligt i alla fall. Jag och K började hemma hos henne klockan 16, sen blev det K6 till 22. Därifrån drog vi vidare på efterfest hos en annan klasskompis. Sjukt roligt. Spelade spel, pratade och avslutade, så klart, med "Jag har aldrig". Efter en del avslöjanden och gapskratt vinglade vi vidare in till stan, och  Ankan. Var ju meningen att vi skulle på Arena, men jag vet inte vad som hände med den planen. Dansade sen som galningar tills Älsket kom och hämtade.

Var meningen att vi skulle ha lektion idag klockan 9 i stan. Jag hade faktiskt ambitioner att gå. Jag gick upp och duschade innan jag kände att mitt huvud höll på att explodera. Eftersom jag och K är så självständiga messades vi lite och bestämde oss för att stanna hemma. Sen somnade jag om tills ungefär nyss. Känner att det är dags för lite frukost nu, så att man eventuellt blir människa igen.


What?

3 dagar i rad har min blogg slagit besöksrekord. Om man nu kan (får?) kalla det det när det fortfarande är kvar på tvåsiffrigt, medan andra bloggare har flera hundra besökare varje dag. :) Men... Jag är ju bara jag. Därför är jag ganska fascinerad. Jag skriver (Läs: tjatar) ju bara om träningsvärk och skola. :) Men det är roligt att skriva, och vem orkar skriva för hand i dagens samhälle? Om folk sen läser är ju bara ett litet +

Nu blir det att dejta John Blund. Klockan ringer runt 5-tiden. Förhoppningsvis är alla tågen hela. Idag hade det egentliga tåget strejkat på morgonen, så vi fick åka skrutt-tåg. På eftermiddagen hade de också vissa tekniska problem, men efter mycket "om" och "men" hamnade vi i Karlstad i alla fall :)

Night night!

Feeling good.

Då var denna Fys-perioden över. Vi får inte träffa Herr Galen på 1½ år nu. Det känns faktiskt tråkigt. Han är en grym instruktör. Alla andra bleknar i jämförelse med honom. Men men... Så är det. Vi började dagens med ett Body Balance-pass. Såå skönt. Men jisses vad stel jag är. Dansarna i klassen kan ju slå knut på sig själva, medan jag verkar vara gjort av något oböjligt material :) Sen var det dags för dagens höjdpunkt för min del. Mitt eget pass. Brrr. Det gick faktiskt över förväntan. Lallade bort mig lite i styrkan, och i konditionen. Men det gjorde inte så mycket. 4 av 25 gjorde inför helklass, och jag var en av dem. Så jag är glad ändå. :) På eftermiddagen plågade vi varandra med ännu mera Body Pump, och sista timmen körde vi vattenjympa. Ni hör ju... Vattenjympa. Det låter så jävla töntigt och menlöst. Men jag lovar... Det var skitdrygt! Och det är defintivt något som jag skulle vilja leda. Stå på kanten och se andra kämpa. That's my kind of music. Gött trött i hela kroppen nu. Kommer bli kämpigt att svänga sina lurviga på Studenttorsdag imorgon.

Ikväll blir det bara att slappa framför tvn känns det som. Ladda för imorgon. Har bara halvdag med Stressfysiologi som tur är. Och på fredag har vi lektion i Karlstad. Om man inte ligger hemma och är alldeles för bakfull... Risken finns ju. "Måttligt" verkar inte finnas i min hjärna längre. Den har börjat hoppa över "Stopp, nu räcker det"-delen :)

Mat mat maaat!

Min kropp & jag.

Vi är inte goda vänner just nu. 5 pass har vi kört idag. 2 dans, 1 aerobic, 1 step och 1 body pump. Gissa hur ont jag har? Mmm... Känns såå skönt :) Jag är tydligen inte sjukare än att jag pallar det i alla fall, så... Nu kör vi med träning igen då. Höpp höpp. Håller på med sista finslipet till mitt eget pass nu. Gick ju som sagt riktigt dåligt i måndags. Så nu ska jag ha revansch på mig själv. Känns mycket bättre nu när jag fixat lite krångliga övergångar och så. Det är nästan så att jag fixar att prata och röra mig samtidigt också. :) Kommer vara så gött i morgon när det är över. Men just nu känner jag mig helt lugn, även om det inte sitter till 100% Jag har haft 6 Fys-lektioner innan mitt pass, och jag har aldrig gjort ett pass förut. Då är det banne mig helt okey att vimsa bort sig lite ibland :) "Vad gör det om 100 år?"

På måndag har jag uppmassering. Alla frivilliga sträcker upp en hand!



!! Sandra. Haribo-kalendern hittade jag på Ica :) !!


Dra mig baklänges i en skottkärra.

Ni kan aldrig ana hur dåligt passet gick idag. Det är så jävla svårt att köra ett pass till musik som man aldrig har hört förut. Pannkaka blev det av alltihopa i alla fall. Men men... Jag har brutit ihop och nu kommer jag igen. Jag tänker köra passet igen, men istället för 4-grupper tänker jag köra i helklass. Mig kvittar det faktiskt om det är 4 personer eller 25 personer bakom mig. Det är inte det som är problemet. Så bara jag får köra till min egen musik kommer det nog gå bättre. Jag känner att jag behöver göra en gång till för min självkänslas skull. Man ska ju faktiskt upp i sadeln direkt om man ramlar av. Och det kändes det som jag gjorde idag. Mina söta gruppkompisar var vääääldigt snälla med bedömningen efteråt med tanke på hur det gick. My god. En annan anledning att köra för helklass, som jag visserligen inte bryr mig lika mycket om, är att man inte är garanterad ett G i kursen om man bara kör i 4-grupper. Det viktigaste för mig är att få lite återupprättelse från mig själv. Me need.

Nu är det i alla fall dags för julkalendern. Efter det blir det dusch, och sen köra passet om och om och om och om igen...

Jag behvöer förresten tidningar/magazine tills på torsdag. Så om någon sitter och trycker på en hög som ändå ska slängas så är det bara att höra av sig.

Mår som man förtjänar?

Vad har jag egentligen gjort för att må så här? Jag mår inte direkt dåligt. Men jag mår defintivt inte bra. Hostar fortfarande. Snoret går i vågor beroende på vilken tidpunkt det är på dagen. Kroppen är helt matt, och idag har jag känt mig svimfärdig mest hela tiden. Känner mig såå peppad för 3 dagars Fys med Herr Galen. Försöker pilla ihop min styrkesekvens nu, och mitt huvud håller på att sprängas efter första blocket. Det bådar onekligen gott. Har inte tränat seriöst under de tre veckorna jag har haft den här förkylningen. Jag skulle säkert kunna träna, men frågan är om det skulle göra mest nytta eller skada? Blir helt enkelt trött på detta. Jag vill må bra.

Från och med imorgon och till på söndag har Friskis "prova på-vecka". Någon som ska med?


Nä... Om man skulle ägna sig åt stretchen istället kanske. Alternativt leta rätt på en Ipren och sova?

Bläh.

Finns inte ord för hur mycket hår och sand det gömde sig i alla vrår i köket. Men nu luktar det Ajax minsann. Mumsigt. Jag borde kanske gå med i Anonyma Ajax-missbrukare. Det går åt väääldigt mycket Ajax vid varje städtillfälle :) Så det ska vara. Det är klurigt att torka fönstren här ska ni veta. Dels för att det är rätt kallt vid den här tiden på året. I alla fall på gränsen till för kallt för föänsterputsning. Men sen blir det dessutom bara smutsigare eftersom chinchillahåret liksom dras till fönstren. Så istället för smutsiga köksfönster har vi nu renare (?) men välrigt ludna köksfönster. Frågan är vad som är värst.

Annars sörjer jag fortfarande Sälen-soffan, och har dessutom konstaterat att ingen annan affär ens har något som är i närheten. Då kan vi lika gärna behålla den här fula skutten som står här. Jävla Ikea. Jag hatar er.

Haribo rockar!

Köpte en julkalender idag! Från Haribo. Den är jättestor, och luckorna är fyllda med wienergum, kola eller leksaker :) Hur roligt som helst tycker jag. Idag bjöds det på en påse colaflaskor. Mums. Endast 10:- Helt klart prisvärt. Roligare än den traditionella kalendern med en ynka chokladbit per dag ^^

På tal om choklad har jag inte ätit någon mat idag. Började dagen med att äta upp resterna av gårdagens godis tillsammans med en kopp te. Sen blev det fika. Och nu är det ju ingen idé att laga någon seriös mat. Blir mackor senare istället. Rostade med marmelad. Jag har faktiskt ingen som helst rätt att klaga på att mina kläder blir tightare. :) Jag vågar inte ens försöka få på mig Diesel-jeansen för de kommer spricka bara jag tittar på dem. :) Jag skyller på mensen, och på att jag ska sluta äta godis efter nyår (Har ni hört mig säga det förr, eller?).

Mammut ringde och sa att hon hade badat min kanin. Stackars Dick. Gammal som gatan och utsätts för sånt. Kommer ju få en hjärtattack snart. Men han var tydligen i stort behov av ett julbad. Så det var ju snällt av henne då :) Hoppas att han överlever det bara, som sagt. Han har ju överlevt sig själv några gånger nu, egentligen.

Kollade på IKEAs hemsida och såg att min älskade Soffa to be inte finns kvar! Katastrof. Kommer aldrig hitta en lika skön soffa. Där emot fanns en jävligt ful Klippan-soffa. Jag är ju inte den mest trendriktiga personen i världen... Men finns det folk som vill betala för en sån här soffa? På riktigt?


Jävligt ful Klippan-soffa!



Nu ska jag se Hannibal: Rising



Ändrade planer.

Ställde klockan för att vi skulle komma upp i tid imorse. Klockan 9 gick jag upp och kollade på julkalendern, men efter den kröp jag ner hos älsk igen. Han frågade om vi inte kunde storstäda köket imorgon istället. Jag var väl inte direkt svårövertalad. Sen vaknade vi ungefär 3 timmar senare. Väldigt skönt. :) En totalt slapp dag alltså. Har i alla fall städat åt småkräken. Dagens nyttiga får väl det vara. Egentligen borde jag diska bort Mount Everest som har vuxit till sig på diskbänken också. Jag är mycket avundsjuk på Susannes Stefan Bosch. Jag vill också ha en Stefan i mitt liv.

Studentkåren är ju lite roliga också. Skickat en påminnelse på en räkning som jag inte ens har fått. Dessutom har jag studieuppehåll, och har inte ens den minsta lust att betala någon jävla kåravgift då. Nötter. Dessutom hade jag fått mail från någon på Universitetet som sa att jag var tvungen att meddela om jag avbrutut mina studier. Men hallå!! Hur funkar informationen på det där stället? (Det fungerar inge vidare, det vet jag ju redan iofs.) Jag var ju till studievägledaren och sa att jag ville ha studieuppehåll. Borde den informationen inte då vara rätt så enkel att vidarebefordra? Neej... Varför det? Det betyder ju att de faktiskt måste göra något för lönen. Det ligger inte för universitetsfolket. Det har man ju redan märkt.


RSS 2.0