Smarrigt!
Chokladdoppad lakritskola med havssalt
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
½ påse turkisk peppar
2 tsk smör
250 g mörk choklad
Havssalt
Blanda socker, grädde, sirap, kakao och de krossade karamellerna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka kraftigt till 117-120 grader eller tills smeten klarar kulprovet. Rör om då och då. Efteråt tar du av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Klä en form, ca 20x20 cm, med smörpapper häll i smeten och låt det stelna.
Smält chokladen över vattenbad, skär kolan i lagom stora bitar och doppa i chokladen. Strö sedan över lite havssalt. OBS! Det ska max skilja 10 grader mellan kolan och chokladen när man doppar, annars smälter kolorna. Tro mig! :)
3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
½ påse turkisk peppar
2 tsk smör
250 g mörk choklad
Havssalt
Blanda socker, grädde, sirap, kakao och de krossade karamellerna i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka kraftigt till 117-120 grader eller tills smeten klarar kulprovet. Rör om då och då. Efteråt tar du av kastrullen från plattan och rör ner smöret. Klä en form, ca 20x20 cm, med smörpapper häll i smeten och låt det stelna.
Smält chokladen över vattenbad, skär kolan i lagom stora bitar och doppa i chokladen. Strö sedan över lite havssalt. OBS! Det ska max skilja 10 grader mellan kolan och chokladen när man doppar, annars smälter kolorna. Tro mig! :)
Kommentarer
Trackback